Kontakt Forside

Tlf: 61 61 10 19 | Email: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Find og følg os på: linkd gogle

6 gode råd: Sådan udarbejder og overvåger du en realistisk tidsplan

En tidsplan er et vigtigt værktøj når et projekt skal styres sikkert og rettidigt i mål. Her er det vigtigt, at tidsplanen er realistisk for at projektet bliver fuldført og leveret til den aftalte tid. Samtidig vil en løbende overvågning af tidsplanen også sikre, at tidsplanen ikke løber løbsk, hvilket i så fald kan medføre uforudsigelige ekstraregninger.

Hvordan du kan udarbejde og overvåge en realistisk tidsplan giver vi dig 6 gode råd til i denne artikel.

6-rd-til-den-god-tidsplan

#1 - List alle opgaver
Først og fremmest bør du danne dig et overblik over, hvornår de forskellige opgaver i projektet skal være færdige. Opgaverne skal efterfølgende listes i tidsplanen sammen med de tilhørende arbejdsopgaver. På den måde er det muligt at kontrollere og styre, om de forskellige opgaver bliver udført og leveret til den aftalte tid.


#2 - Gør plads til justeringer
Når du udarbejder projektets tidsplan bør du sikre dig, at der er plads til justeringer. Det vil sige, at tidsplanen ikke må være for stram. Er tidsplanen for stram kan dette kræve meget styring og koordinering. Er der tale om et større projekt, med mange involverede så som håndværkere og entreprenører er det særligt vigtig, at der er plads til justeringer da der ofte kan opstå uforudsigelige skrid i tidsplanen.

#3 - Tidsplanen skal være realistisk
En tidsplan skal være realistisk. En realistisk tidsplan, som samtidig ikke er for stram, mindsker behovet for styring og risiko for fejl under projektforløbet. At den som udarbejder en realistisk tidsplan kræver det, at vedkommende har viden og erfaring med, hvor lang tid de forskellige opgaver i projektet tager.

#4 - Gennemgå tidsplan løbende
Det er en god ide, at gennemgå tidplanen regelmæssigt for at følge, hvordan projektet skrider frem i form af den planlagte tid og budget. Opfølgningen kan være fremdrift i pct. på de enkelte opgaver på ugebasis. Dette skal sikre, at tidsplanen overholdes og at projektet løbende styres sikkert i mål.

tidsplan grafik gode-rd

#5 - Opdatér tidsplanen
Som nævnt i vores 2. råd kan der i projektforløbet opstå uforudsigelige skrid i tidsplanen. Her er det som sagt vigtigt, at tidsplanen ikke er for stram for at gøre plads til disse uforudsigeligheder. Når disse skrid identificere er det vigtigt, at tidsplanen opdateres. Kontrollér samtidig om der er andre aktiviteter, som ikke er udført som aftalt. Efter tidsplanen er blevet opdateret, er det vigtigt at afgøre, om projektet vil blive afsluttet inden for den oprindelige tidsramme. Hvis ikke, bestemme i så fald den kritiske vej og se på mulighederne for at fremskynde opgaverne for at få projektet tilbage på sporet.

#6 - Overvåg budgettet løbende
Det sidste råd vi vil give i denne artikel er, at det løbende er vigtigt at overvåg budgettet. Hold øje med på mængden af ​​penge som projektet faktisk forbruger, og afgør, om det faktiske forbrug er mere end det oprindelige estimat baseret på de opgaver, der er blevet afsluttet. Hvis ja, være proaktiv. Enten skal man sørge for, at samarbejde med projektteamet for at bestemme, hvornår det resterende arbejde vil være afsluttet. Det skal sikre, at det oprindelige budget overholdes, ellers kan det i værste fald rejse en risiko for, at projektet overskrider det tildelte budget.

Har du spørgsmål eller kommentarer til artiklen eller os er du velkommen til at tage kontakt til os her.

Relaterende artikler:

Sådan definerer og måler du projektets succeskriterier med en målrettet projektplan
5 råd som øger sandsynligheden for et succesfuldt projekt
6 steps: såda6 steps: sådan skaber du den gode proces

 CWP flgplinkedin